Skötsel och underhåll av behandlade träytor (golv på altaner, balkonger och loftgångar)

På träytorna skall inget annat medel än det vi tillhandahåller användas! Vi kommer köpa in medel så det finns för den som behöver tvätta och underhålla framåt samt för bättring vid eventuella skador/slitage. Behöver du medel kontakta styrelsen eller husansvarig. Såpabaserade rengöringsmedel innehåller olja som ger näring till alger och annan påväxt som kommer med tiden på träytor och skall därför ALDRIG användas på dessa ytor. Vatten och näringsämnen är det som gör att alger och mögel kan växa. Vi har nu med SiOO:X förhindrat att tillväxten kan få näring från träet underifrån. Håller vi rent på träytorna från näringsämnen kommer påväxten på ytorna bli minimal eller helt utebli. Nyckeln framåt är håll rent och lägg inte på näringämnen. 

Påväxt kan uppkomma på alla träytor med tiden. Borsta bort smuts och mögel med en tät, medelhård borste.Håll ytan ren med SiOO:X Underhållstvätt. Använd ej såpabaserade produkter. Använd ej högtryckstvätt eller alkaliska rengöringsmedel, det kan förstöra ytskiktet.

Bättring och skador

Mindre repor behandlas med Premium Ytskydd Altan. Vid större skador eller på särskilt utsatta områden stryker man först på Premium Träskydd Altan och därefter Premium Ytskydd Altan. Läs instruktioner på https://sioox.com/ före bättring av skador eller kontakta styrelsen/husansvarig.